Τι είναι το About us;

Η σελίδα About us παρουσιάζει στο κοινό και τους αναγνώστες την ιστορία ίδρυσης της επιχείρησή σας καθώς και τις επιτυχίες της. Εστιάζει στην ανάδειξη των κυριότερων επιτευγμάτων της και δημιουργεί μια ισχυρή πρώτη εντύπωση στους πελάτες.

Πολλοί αναγνώστες ανοίγουν τη σελίδα About us για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πρόσωπα και τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από τα προϊόντα ή να διαπιστώσουν, αν μοιράζονται τους ίδιους στόχους με τις βασικές αξίες της επιχείρησης.

Γι’ αυτό και η σελίδα About us είναι ιδανική για να παρουσιάσετε, εκτός από το προφίλ και τους στόχους της εταιρίας σας.

Τι περιλαμβάνει η σελίδα About us;

  • Την ιστορία της επιχείρησης, γιατί και πώς ξεκίνησε.
  • Ποιοι είναι οι πελάτες σας, ποιους εξυπηρετείτε.
  • Το επιχειρηματικό σας μοντέλο, δηλ. ποια ακριβώς είναι τα προϊόντα σας και πώς κατασκευάζονται.
  • Προτείνεται να υπάρχει μια φωτογραφία της επιχείρησης, στην οποία απεικονίζονται οι ιδρυτές ή τα άτομα που αποτελούν το ανθρώπινο δυναμικό.

Πώς να γράψετε το About us

Ξεκινήστε με μια ερώτηση η οποία κεντρίζει τα συναισθήματα του κοινού σας.

Θυμάσαι τις ξέγνοιαστες μέρες της παιδικής σου ηλικίας, όταν δεν ένιωθες ενοχές που έτρωγες βουνά από δημητριακά με αμφισβητούμενη θρεπτική αξία; (Magic spoon)

Χρησιμοποιήστε τα χρώματα της εταιρικής σας ταυτότητας.  Η χρωματική εταιρική σας παλέτα αποτελεί έναν ακόμα λόγο για να προκαλέσετε το ενδιαφέρον και να μείνετε αξέχαστοι στους αναγνώστες σας.

Ένα βίντεο καλωσορίσματος στο You Tube, φωτογραφίες πελατών σας που χρησιμοποιούν το προϊόν σας ή ακόμα και διαδραστικά χρονοδιαγράμματα που δείχνουν τα ορόσημα της εταιρείας. Επίσης, αποτελούν επιπλέον στοιχεία τα οποία είναι ικανά να ενισχύσουν τη σελίδα About us.

Όσο πιο ξεκάθαρα εξηγήσετε τι ακριβώς κάνετε, με τι ασχολείστε, ποιο πρόβλημα λύνει το προϊόν σας, τόσο καλύτερα για την εταιρία σας.

Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε CTA (Call to action) ή μια φόρμα επικοινωνίας στη σελίδα About us. Κάποιος από το κοινό σας είναι πιθανό να θέλει να λαμβάνει το ενημερωτικό σας δελτίο ή να χρησιμοποιήσει κάποιο κουπόνι προσφοράς.

Κριτικές, αναφορές στον τύπο ή περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες μπορούν να συμπεριληφθούν στη σελίδα About us για να μοιραστείτε πώς επηρεάζετε τους πελάτες σας ή τον κλάδο σας.

Μην υποτιμάτε τη δύναμη των αριθμών. Δίνουν αξιοπιστία, ειδικά εάν απεικονίζετε ένα πρόβλημα που προσπαθείτε να λύσετε ή την πρόοδο που έχετε σημειώσει ως επιχείρηση (π.χ. αριθμός ειδών που πωλήθηκαν ή χρόνια που εργάζεστε).

Η σελίδα About us μπορεί επίσης να αποτελέσει το μέσο για να επισκεφθεί το κοινό σας τα προφίλ κοινωνικής δικτύωσης της εταιρίας. Ειδικότερα αν έχετε eshop, θα μπορούσατε να κατευθύνετε το κοινό προς το καλύτερο οπτικό περιεχόμενο, π.χ. στο Tik Tok ή στο Instagram. Εάν είστε ελεύθερος επαγγελματίας, ένα link προς το LinkedIn, θα βοηθούσε στη δημιουργία αξιόπιστης σχέσης με έναν πιθανό πελάτη.

Το About us είναι η πρώτη και καθοριστική εντύπωση της επιχείρησής σας. Μην το υποτιμάτε. Το έχετε προσέξει όσο πρέπει;

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο, ρίξε μια ματιά και σ’ αυτό: Πώς να γράψετε ένα blog άρθρο