Δημιουργώντας ένα blog στην ήδη υπάρχουσα ιστοσελίδα σας, θέτετε τις προϋποθέσεις για να συνδεθείτε με τους πελάτες και να ενισχύσετε το brand σας.

Το blog αποτελεί έναν από το πιο οικονομικούς και εύκολους τρόπους να προωθήσετε την επιχείρησή σας. Αν γίνει σωστά, μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας, να αυξήσει τις πωλήσεις,  να σας καθιερώσει ως μοναδικό στον κλάδο σας και να διευρύνει το αγοραστικό σας κοινό. Δυστυχώς, οι μικρές επιχειρήσεις δεν έχουν καταλάβει τα οφέλη του blog. Η πιο συνηθισμένη πρόφαση – δικαιολογία είναι ότι δεν υπάρχει ο  απαιτούμενος χρόνος για τη δημιουργία blog – άρθρων, ούτε όμως και οι ιδέες. Αν θέλετε να προσπεράσετε αυτές τις σκέψεις – τροχοπέδη ακολουθήστε τις εξής συμβουλές:

Γράψτε για τους πελάτες σας

Μην γράφετε για εσάς. Το blog απευθύνετε στο κοινό σας, είναι γι’ αυτούς, οπότε γράψτε γι’ αυτούς. Ιδανικά, το blog στοχεύει στην επίλυση ενός προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι πελάτες και αναζητούν τη λύση. Με το κατάλληλο περιεχόμενο θα γίνετε ΕΣΕΙΣ η λύση τους. Το blog επίσης, πληροφορεί. Γράψτε οποιαδήποτε νέα πληροφορία αφορά τον κλάδο σας και ενημερώστε τους πελάτες σας.

Προγραμματίστε το περιεχόμενο

Η έλλειψη χρόνου και ιδεών είναι οι πιο συχνοί λόγοι εξαιτίας των οποίων πολλές μικρές επιχειρήσεις αναφέρουν την απουσία του blog. Υπάρχουν όμως, αρκετά εργαλεία προγραμματισμού, τα οποία σας απαλλάσσουν από τέτοιου είδους πίεση.

Όσον αφορά το περιεχόμενο, δημιουργήστε ερωτήσεις τις οποίες θα απαντήσουν οι πελάτες σας ή αφουγκραστείτε τις δικές τους αυθόρμητες απορίες. Για παράδειγμα, ένας κοσμηματοπώλης, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα άρθρο για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να φροντίσει κάποιος ένα διαμάντι, ή τι πρέπει να προσέξει αυτός που θα αγοράσει ένα διαμάντι.

Υπάρχουν σελίδες στις οποίες μπορείτε να ανατρέξετε, ώστε να βρείτε τις κατάλληλες λέξεις – κλειδιά τις οποίες χρησιμοποιούν οι χρήστες για να αναζητήσουν τις υπηρεσίες σας. π.χ  η σελίδα Answer the public ή το εργαλείο λέξεων- κλειδιών της Google Ads. Προσδιορίζετε τη λέξη – κλειδί και την χρησιμοποιείτε αρχικά στον τίτλο του άρθρου σας. Αποτελεί τον πρώτο και απλό τρόπο για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας και να ενημερώσετε τον κόσμο για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας. Και αν θέλουμε να μείνουμε και να ολοκληρώσουμε το προηγούμενο παράδειγμα, ο κοσμηματοπώλης θα έγραφε: «πώς να φροντίσετε το διαμάντι»  ή «πώς να αγοράσετε ένα διαμάντι».

Δημιουργήστε πολύτιμο περιεχόμενο

Το «μυστικό» για ένα επιτυχημένο blog είναι να περιέχει άρθρα τα οποία δίνουν στους αναγνώστες πολύτιμες πληροφορίες. Μ’ αυτόν τον τρόπο καθιερώνεστε ως πρότυπο στον τομέα σας. Επιπλέον, αν γράφετε μοναδικό και χρήσιμο περιεχόμενο οι αναγνώστες θα σας ανταμείψουν με το να γίνονται πιστοί ακόλουθοι και – εν καιρώ -πελάτες σας.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται δύσκολα και εξακολουθείτε να νιώθετε ότι δεν προλαβαίνετε, υπάρχουν κειμενογράφοι που αναλαμβάνουν τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Συχνή παρουσία

Κρατήστε σταθερή τη συχνότητα  με την οποία γράφετε και δημοσιεύετε blog άρθρα. Μια φορά την εβδομάδα, μια φορά το δεκαπενθήμερο; Εσείς θα το αποφασίσετε. Σημασία έχει η συνέπεια. Μην ξεκινήσετε τα άρθρα και μετά εγκαταλείψετε την προσπάθεια.

Οι μηχανές αναζήτησης άλλωστε, αγαπούν το «φρέσκο» περιεχόμενο, αυτό που ανανεώνεται διαρκώς. Όσο λοιπόν, πιο νέο περιεχόμενο εμφανίζεται στο blog σας, τόσο αυτό θα γίνεται αρεστό στις μηχανές αναζήτησης και θα είναι πιθανό η ιστοσελίδα σας να ανέβει στην κατάταξη και να προβάλλεται στους πελάτες – στόχους σας.

Δημιουργήστε το δικό σας στυλ

Αποφύγετε την ξύλινη γλώσσα, όταν γράφετε blog άρθρα. Αφήστε να φανεί το ανθρώπινο πρόσωπο της εταιρείας σας. Δώστε κάποια προσωπικότητα στο στυλ του blog σας και μην στοχεύετε στην ψυχρή πώληση. Θα διαπιστώσετε ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να σας απαντήσουν και να αγοράσουν τις υπηρεσίες σας.

Μετρήστε λέξεις

Ένα blog άρθρο πρέπει να έχει τουλάχιστον 400 λέξεις. Σε περίπτωση που δημιουργήσετε άρθρο με μεγαλύτερο περιεχόμενο και περισσότερες λέξεις, φροντίστε να είναι ενδιαφέρον και οπτικά εύκολο στο διάβασμα. Μην ξεχνάτε ότι ο αναγνώστης σκανάρει και δεν διαβάζει. Η εύκολη ανάγνωση θα φέρει και τα ανάλογα σχόλια. Αν και οι περισσότεροι αναγνώστες δεν συνηθίζουν να αφήνουν σχόλια στα blog άρθρα, ένα ενδιαφέρον περιεχόμενο θα τους ωθήσει να εκφράσουν την άποψή τους.

Σύνδεση με τα Social Media

Μοιραστείτε το blog σας στα social media. Προσθέστε links τα οποία θα οδηγούν στα social media της επιχείρησης. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να συμπεριλάβετε τα χαρακτηριστικά εικονίδια που αντιστοιχούν σε κάθε social media. Τα links βοηθούν τους αναγνώστες να μοιραστούν το άρθρο σας και σταδιακά  αυξηθεί η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας και κατά συνέπεια οι πωλήσεις.  

Μετρήστε την απόδοση

Συμβουλευτείτε συχνά το εργαλείο στατιστικών για την πορεία της ιστοσελίδας σας. Η Google Analytics μετρά για εσάς την απόδοση του site και καταγράφει όλα τα στατιστικά. Πρόκειται για ένα δωρεάν εργαλείο το οποίο εμφανίζει σε μόλις λίγα λεπτά όλα τα αποτελέσματα. Όσο περνάει ο καιρός και εσείς εμπλουτίζετε την ιστοσελίδας σας, θα έχετε σαφέστερη εικόνα για το πώς σας βρίσκει το κοινό σας, ποια μέσα χρησιμοποιούν, από ποιες πόλεις σας επισκέπτονται, αλλά το πιο σημαντικό: ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις σας, ώστε να γνωρίζετε το είδος του περιεχομένου το οποίο αρέσει στο κοινό σας.

Τα οφέλη λοιπόν, από τη δημιουργία blog  στη ιστοσελίδα σας, είναι πολλά. Αν έχετε διαβάσει τις συμβουλές και έχετε ήδη μια ιστοσελίδα, είστε πλέον έτοιμοι να ξεκινήσετε το δικό σας blog!

Ίσως σου αρέσει και αυτό το άρθρο: Βίντεο, το εντυπωσιακό μέρος του περιεχομένου

Ακολούθησέ με στο Instagram & στο Facebook.