Το ρήμα συνίσταται προέρχεται από το συνίσταμαι που σημαίνει, σχηματίζω, συνθέτω, συγκροτώ, συναποτελώ. Συντάσσεται συνήθως με τις προθέσεις «από» ή «σε» και αποκτά διαφορετική σημασία. Την έννοια του «αποτελείται», «συντίθεται», «απαρτίζεται», αποκτά με την πρόθεση από.

Το ρήμα συνιστάται, προέρχεται από το συνιστώμαι. Το συναντάμε κυρίως στο γ’ ενικό πρόσωπο. Σημαίνει, προτείνεται, υποδεικνύεται, δίνεται συμβουλή, αλλά και ιδρύεται, συγκροτείται, θεσμοθετείται.

🟢Το έδαφος είναι το επιφανειακό στρώμα του φλοιού της γης. Συνίσταται από ανόργανη και οργανική ύλη, νερό, αέρα και ζωντανούς οργανισμούς. Ενώ όταν συνοδεύεται από την πρόθεση σε, σημαίνει, «έγκειται», «βρίσκεται», «υπάρχει». 🔴Η ιδιαιτερότητα αυτών των παπουτσιών συνίσταται στο κόκκινο χρώμα της εξωτερικής τους σόλας. Είναι το χαρακτηριστικό που κάνει τις γόβες του συγκεκριμένου σχεδιαστή να ξεχωρίζουν.

🟢Για την αποφυγή των ιώσεων συνιστάται να πλένετε συχνά τα χέρια με νερό και σαπούνι και να αποφεύγετε την επαφή με άλλα άτομα που έχουν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης.

🔴Συνιστάται επιτροπή για τη μελέτη και την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων της πόλης. 

Το ήξερες;

Ίσως σ’ ενδιαφέρει και αυτό: Πολιτισμικός ή πολιτιστικός

Ακολούθησέ με στο Instagram & στο Facebook