Το blogging έγινε γρήγορα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μάρκετινγκ για τις μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις, λόγω των πολλών του πλεονεκτημάτων. Όχι μόνο αυξάνει την επισκεψιμότητα και προωθεί προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων

Τα 6 οφέλη που θα διαβάσεις παρακάτω, εξηγούν τη σπουδαιότητα του blog και αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το να ξεκινήσεις τώρα το blogging!

1. Το blog αυξάνει την επισκεψιμότητα του site

Μια συνηθισμένη ιστοσελίδα αποτελείται από την αρχική σελίδα, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες, μια σελίδα επικοινωνίας, και μερικές ακόμη. Για τις μηχανές αναζήτησης η παρουσία της  χαρακτηρίζεται στατική έως και αδιάφορη. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την προσθήκη ενός blog. 

Με το blogging έχεις τη δυνατότητα να δημοσιεύεις επιπλέον περιεχόμενο το οποίο με την πάροδο του χρόνου θα φέρει επισκεψιμότητα.

Αν για παράδειγμα πουλάς μηχανήματα για την περιποίηση του κήπου, ο κόσμος μπορεί και να μη βρει ποτέ το site σου, μιας και υπάρχουν χιλιάδες άλλα με το ίδιο αντικείμενο.

Αν όμως, δημιουργήσεις ένα blog,  έχεις την ευκαιρία να προσθέσεις περιεχόμενο σχετικό με τα θέματα που αναζητούν οι επισκέπτες. Θα μπορούσες για παράδειγμα, σε ένα blog άρθρο να αναφέρεις τα μυστικά για τη φροντίδα του γκαζόν ή την οικολογική φυτοπροστασία.

Γράφοντας λοιπόν, κείμενα σε ένα blog  δημιουργούνται οι συνθήκες για αύξηση της επισκεψιμότητας του site, καθώς προσεγγίζεις περισσότερους πελάτες και διευρύνεις το εύρος του κοινού σου. Τώρα η επιχείρησή σου έχει την ευκαιρία να προβληθεί και να ξεχωρίσει.

2. Το blog βοηθά να μετατρέψεις τους επισκέπτες σε πελάτες

Δημιουργώντας ένα blog, πραγματοποιείται το πρώτο βήμα, να έρθουν δηλαδή επισκέπτες στο site, το οποίο θεωρείται εύκολο. Πώς όμως, θα μετατρέψεις τους επισκέπτες σε πελάτες;

Μετά την πρώτη επίσκεψη στο site και τη γνωριμία με την επιχείρησή σου, δεν είναι δεδομένο ότι το κοινό θα έρθει ξανά. Και είναι λογικό, λόγω του τεράστιου όγκου των πληροφοριών και του περιεχομένου που υπάρχει στο διαδίκτυο.

Το blog όμως, σε βοηθά να μετατρέψεις τους επισκέπτες σε δυνητικούς πελάτες, σε συνδρομητές και ακολούθους των social media της επιχείρησής σου, ανοίγοντας μαζί τους έναν δίαυλο επικοινωνίας.

Μπορείς να δημιουργήσεις μια λίστα email,  να προσθέσεις ειδοποιήσεις στο site ή ακόμα να στέλνεις στοχευμένα μηνύματα (π.χ προσφορές για την Black Friday) διατηρώντας μ’ αυτόν τον τρόπο την επαφή των πελατών με την ιστοσελίδα σου.

3. Με το blog προωθείς το περιεχόμενο σε άλλα κανάλια

Η ενεργή παρουσία στο διαδίκτυο δεν είναι κοινό μυστικό, αλλά η αλήθεια που επιβεβαιώνεται καθημερινά.

Μια σταθερή ιστοσελίδα, χωρίς blog, δεν προσφέρει κανένα νέο περιεχόμενο, συνεπώς δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον να μοιραστεί. Αντίθετα, κάθε νέο άρθρο στο blog είναι μια ευκαιρία για μοίρασμα σε άλλα κανάλια.

Πού ακριβώς μπορείς να το μοιραστείς;

  • Σε όλα τα social media
  • Στο ενημερωτικό δελτίο του email σου
  • Στο YouTube κανάλι της επιχείρησης
  • Στο Tik Tok με επιλεγμένα σύντομα βιντεάκια ή
  •  Σε Stories στο Instagram

Όσο ο αριθμός των χρηστών στα social media μεγαλώνει, είναι μαθηματικά βέβαιο πως αυξάνονται και οι πιθανότητες να αποκτήσεις μέσω του blogging νέους πελάτες. 

4. Το blogging βελτιώνει το SEO

Μέσα από το blogging μπορείς να στοχεύσεις λέξεις – κλειδιά και να τις συμπεριλάβεις στα άρθρα σου, καλύπτοντας πολλά διαφορετικά θέματα από αυτά που αναζητά ο κόσμος. Σκέψου ότι έχεις την ευκαιρία να βελτιώσεις το SEO του site τοποθετώντας αυτές τις λέξεις – κλειδιά σε πολλά σημεία του κειμένου. (στους τίτλους, τα meta descriptions, τους  υπότιτλους, το Alt text και άλλα σημεία μέσα στο άρθρο).

Σίγουρα αυτή η  ευκαιρία δεν σου δίνεται  μέσα από μια στατική ιστοσελίδα που διατηρεί έναν σταθερό και παγιωμένο αριθμό λέξεων.                                                  

Όσο λοιπόν, ανανεώνεις το περιεχόμενο του blog σου, όσο αναζητάς τις σωστές λέξεις – κλειδιά, τόσο βελτιώνεται το SEO, και οι αναρτήσεις σου κερδίζουν την  πιθανότητα να καταταγούν στις πρώτες σελίδες της Google.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το HubSpot, οι εταιρείες που δημοσίευσαν 16+ ιστολόγια κάθε μήνα έλαβαν σχεδόν 3,5 φορές περισσότερη επισκεψιμότητα από τις εταιρείες που δημοσίευσαν από 0 έως 4 φορές τον μήνα.

Αν ακόμα δεν έχεις πειστεί για τη σπουδαιότητα του blog, συνέχισε να διαβάζεις τους υπόλοιπους 3 λόγους.

5. Το blog ενισχύει την αναγνωρισιμότητα

Ένα blog ενισχύει την ταυτότητα του brand, ειδικά όταν συνδυάζεται με την εμπιστοσύνη των πελατών. Το λογότυπο, σήμα κατατεθέν της εταιρίας,  προβάλλεται, όχι μόνο στο site, αλλά και στα social media, στα αποτελέσματα αναζήτησης και όπου αλλού υπάρχει ψηφιακή προβολή. 

Η αναγνωρισιμότητα του brand και η συχνή προβολή του, προσθέτουν επιπλέον αξία, κερδίζοντας ταυτόχρονα την εμπιστοσύνη των πελατών. Ο δημιουργός της επιχείρησης αναγνωρίζεται ως ειδικός στο είδος του και αποκτά  πιθανότητες νέων συνεργασιών ή ευκαιριών. Αυτό κι αν είναι σημαντικό όφελος! 

Η ίδια η επιχείρηση εδραιώνεται στον χώρο, αποκτά κύρος και θέτει τα θεμέλια για μια ανοδική πορεία. 

Ένα blog λοιπόν, που δημοσιεύει τακτικά περιεχόμενο με θέματα που σχετίζονται με τον κλάδο του, προσθέτει τεράστια αξία στην ψηφιακή παρουσία της επιχείρησης. 

6. Το blog δημιουργεί κοινότητα

Θα χαρακτήριζες πηγή έμπνευσης και αφορμή για διάλογο ένα συμβατικό site; Ασφαλώς όχι!

Ευτυχώς, δεν συμβαίνει το ίδιο με το blog. Κάθε νέα ανάρτηση άρθρου στο blog δίνει στο κοινό τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει, να αφήσει κάποιο σχόλιο, να κοινοποιήσει στα social media το περιεχόμενο που του κέντρισε το ενδιαφέρον και γενικότερα να συμμετέχει σε μια συνομιλία. 

Η ενθάρρυνση του κοινού και η προτροπή να πάρουν μέρος στα σχόλια που συνοδεύουν κάθε νέα ανάρτηση, δημιουργεί μια σταθερή κοινότητα γύρω από το brand. 

Τα οφέλη από τη δημιουργία κοινότητας δεν περιορίζονται μόνο στη διάδοση του ονόματος και της αξίας του brand ανάμεσα σε φίλους ή σε κοντινά πρόσωπα, αλλά και στις  πιθανότητες να αγοράσουν οι ίδιοι ή να προτείνουν το προϊόν σε άλλους, βεβαιώνοντας την εξαιρετική του ποιότητα.

Ακόμα δεν έχεις δημιουργήσει blog; 

Τώρα έχεις την ευκαιρία να το ξανασκεφτείς και να προσφέρεις στο site σου τα οφέλη που του αξίζουν. Ξεκίνα να γράφεις για θέματα που σχετίζονται με την επιχείρησή σου. 

Κι αν χρειαστείς βοήθεια, επικοινώνησε μαζί μου!

Θα χαρώ πολύ να συζητήσουμε για: