Με χρειάζεσαι;

Κειμενογράφος / Copywriter

Είμαι κειμενογράφος ή αλλιώς Copywriter. Γράφω κείμενα τα οποία επηρεάζουν τον αναγνώστη, τον πείθουν και τον οδηγούν σε μια συγκεκριμένη ενέργεια: να αγοράσει κάτι, να κάνει εγγραφή, να καλέσει για περισσότερες πληροφορίες, να κλείσει ένα ταξίδι. Βρίσκομαι πίσω από τις διαφημίσεις, το email marketing, τις επικεφαλίδες, τα slogan, τα κείμενα των ιστοσελίδων.

Τι κάνω

Δεν παίζω με τις λέξεις, αλλά κάνω τις λέξεις παιχνίδι, ώστε να ακουστούν ευχάριστα και να οδηγήσουν στην πώληση.

 Πριν γράψω, συλλέγω προσεκτικά λέξεις – κλειδιά, στοχεύω στο συναίσθημα και προσπαθώ να ταυτίσω τον αναγνώστη με τη διαφήμιση. Προσαρμόζω το ύφος της γραφής μου ανάλογα με το brand και το κοινό στο οποίο απευθύνομαι. Δεν πληροφορώ απλώς για ένα προϊόν, αλλά περίτεχνα σας αποδεικνύω τι όφελος θα έχετε αν το αγοράσετε.

Content Writer

Είμαι Content Writer, δηλ. δημιουργός περιεχομένου. Πάλι γράφω κείμενα, αλλά αυτή τη φορά ο σκοπός μου είναι λίγο διαφορετικός. Θέλω να ψυχαγωγήσω, να εκπαιδεύσω, να ενημερώσω το κοινό σχετικά μ’ ένα θέμα. Με την πάροδο του χρόνου το κοινό εμπιστεύεται το brand και ενδιαφέρεται γι’ αυτό που πουλάς.  Γράφω λοιπόν, blog posts, social media posts, αναζητώ τις κατάλληλες λέξεις – κλειδιά, ξέρω και χρησιμοποιώ το SEO (Search Engine Optimization), το Alt text και ό,τι υπάρχει πίσω από ένα κείμενο, ώστε να αποκτήσει κύρος, να γίνει αρεστό στην Google και να σου το παρουσιάσει όταν το αναζητήσεις.

Προσέχω τον λόγο μου, γράφω μεγάλα άρθρα, προσελκύω το κοινό και δημιουργώ σχέσεις εμπιστοσύνης. Οι κατάλληλες λέξεις και ο ευχάριστος λόγος φέρνουν την ιστοσελίδα στην οθόνη σου μετά από οργανική αναζήτηση, δηλ. δωρεάν αναζήτηση. Περιγράφω χαρακτηριστικά προϊόντων ή υπηρεσιών, τοποθετώ τα απαραίτητα links μέσα στο άρθρο, ώστε να βρίσκεις εύκολα την πληροφορία που αναζητάς.

Και κάτι τελευταίο: το Copywriting είναι Content, αλλά το Content εν είναι απαραίτητα Copywriting.

Να το πω και πιο σύντομα; Content tells, copy sells.

Διάλεξε τον στόχο σου πριν διαλέξεις εμένα!

Ήξερες τη διαφορά τους ;

Ίσως σ’ ενδιαφέρει και αυτό: Ποιος είναι ο κειμενογράφος

Ακολούθησέ με στο Instagram & στο Facebook

Αν θέλεις να μάθεις για το Copywriting, άκουσε εδώ: Πώς να γράφουμε ελκυστικό περιεχόμενο

Άκουσε εδώ ποια λάθη κάνουμε συχνά όταν μιλάμε.