Το online video κατακλύζει ολοένα και περισσότερο το marketing περιεχομένου, αρκεί βέβαια η συχνότητα προβολής να είναι μεγάλη, ώστε να αξιοποιηθούν οι δυνατότητές του.

Μικρές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ήδη το online video ως μέσο προβολής και πώλησης των προϊόντων τους. Οι ειδικοί προβλέπουν στο μέλλον ότι θα κυριαρχήσει, ως μέσο, στις στρατηγικές περιεχομένου.

Όσον αφορά τη πιθανή προσέγγιση  χρηστών, το online video θεωρείται ήδη,  κορυφαίο και ασύγκριτο μέσο επικοινωνίας. Το YouTube δέχεται περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλο κανάλι.

Οι ιστορίες επιτυχίες οι οποίες έχουν προβληθεί μέσω online video έχουν γίνει viral και θεωρούνται πλέον θρυλικές. Για παράδειγμα, η Volkswagen μέτρησε για ένα τρίπτυχο βίντεό της 155 εκατομμύρια προβολές!

Ακόμα κι αν η επιχείρησή σας είναι μικρή, προσελκύστε με video τους πιθανούς πελάτες σας για να το μοιραστούν κι αυτοί με τη σειρά τους. Το video θα οδηγήσει στην επίσκεψη της ιστοσελίδας και αυτό μεταφράζεται σε αλληλοεπίδραση με το brand σας. Χωρίς αμφιβολία, για οποιαδήποτε μορφή διαφήμισης ή εφαρμογή SEO το video αποτελεί ένα από τα καλύτερα μέσα.

Σε μια εποχή γρήγορης πληροφόρησης και υπερβολικών δεδομένων, το online video δεν είναι μόνο ελκυστικό, αλλά και ζωτικής σημασίας για τις μικρές επιχειρήσεις οι οποίες προσφέρουν περιεχόμενο που είναι εύκολο να αφομοιωθεί. Αν μια εικόνα ισοδυναμεί με 1000 λέξεις, τότε 1 λεπτό βίντεο ισούται με 1,8 εκατομμύρια – σύμφωνα με τους ερευνητές του Forrester.

Είναι τελικά το βίντεο δυνατό εργαλείο;

Είναι όντως δυνατό εργαλείο το βίντεο για τις μικρές επιχειρήσεις; Απολύτως! Το κόστος παραγωγής του έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος εξειδικευμένες γνώσεις, ούτε τον τελευταίας λέξης εξοπλισμό για να δημιουργήσει ένα βίντεο. Υπάρχουν επίσης, πολλές εφαρμογές επεξεργασίας βίντεο, οι οποίες δημιουργούν εκπληκτικά αποτελέσματα.

Πριν δημιουργήσετε οποιοδήποτε online video, μην ξεχνάτε τον βασικό σας γνώμονα: το  κοινό στο οποίο απευθύνεστε και τον κόσμο που θέλετε να προσεγγίστε. Βεβαιωθείτε πρωτίστως ότι το βίντεο αποτελεί τον κατάλληλο τρόπο για να μεταδώσετε το μήνυμά σας. Διαφορετικά, μάλλον χάνετε το χρόνο σας.

Αξιοποιήστε πλήρως τις δυνατότητες του online βίντεο

Προωθείστε το online video που δημιουργείτε σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν μάλιστα, θέλετε να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες του video, πρέπει να διευκολύνετε τους χρήστες να το βρίσκουν εύκολα και να το κοινοποιούν. Λάβετε υπόψιν σας τη μορφή του σε κάθε συσκευή. Το κινητό αποτελεί πλέον το πιο εύκολο μέσο προβολής online video.

Τέλος, μην ξεχνάτε να είστε δημιουργικοί, όχι μόνο με τα ίδια τα video, αλλά και με τη στρατηγική την οποία χτίζετε γύρω από αυτά. Η δημιουργικότητα άλλωστε, κερδίζει το κόστος παραγωγής.

Αν θέλετε να μάθετε τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν μιλάμε, ακούστε εδώ.

Πώς γράφουμε ελκυστικό περιεχόμενο; Ακούστε εδώ.

Ίσως σου αρέσει κι αυτό το άρθρο: Σλόγκαν, τι είναι;

Ακολούθησέ με στο Instagram & στο Facebook