Η επαγγελματική κειμενογραφία συχνά απαιτεί να δημιουργούμε άρθρα είτε για blogs είτε για websites. Γνωρίζεις ποια είναι τα σημεία που χρειάζονται διπλή προσοχή πριν δημοσιεύσεις τα άρθρα;

Θέλεις επαγγελματική κειμενογραφία; Έλεγξε αυτά τα 8 copywriting σημεία πριν δημοσιεύσεις το επόμενο άρθρο σου.

Copywriting Check List στην επαγγελματική κειμενογραφία

Πριν πατήσεις το κουμπί “Publish” για να δημοσιεύσεις το άρθρο σου, τσέκαρε με προσοχή τα παρακάτω σημεία:

Τίτλος: Έχει κάτι που «μαγνητίζει»;

Μην ξεχνάς ότι στην επαγγελματική κειμενογραφία ο σκοπός του τίτλου είναι να τραβήξει την προσοχή του κοινού. Επίλεξε λοιπόν, έναν εύστοχο, σύντομο και ακριβή τίτλο ο οποίος θα πείσει τους αναγνώστες να κάνουν κλικ στην ανάρτησή σου.

Βασικό κείμενο

Δώσε μεγάλη σημασία στην ορθογραφία & τη σύνταξη. Τα ορθογραφικά λάθη γίνονται άθελά μας. Ένας τρόπος να τα αποφύγεις είναι να διαβάσεις το κείμενο δυνατά περισσότερες από μία φορές από την αρχή μέχρι το τέλος κι έπειτα ανάποδα, δηλαδή από το τέλος προς την αρχή. Αυτό θα σε βοηθήσει να δεις αντικειμενικά το κείμενο και να εντοπίσεις τυχόν λάθη. Έχει μεγάλη σημασία και αντίκτυπο στο συνολικό Content Strategy & Marketing τόσο η ποιότητα του περιεχομένου όσο και η ορθή χρήση της γλώσσας.

  Έρευνα λέξεων – κλειδιών

  Πριν δημοσιεύσεις το άρθρο σου, βεβαιώσου ότι έκανες σωστή και επαρκή έρευνα για τις κατάλληλες λέξεις – κλειδιά και ότι τις έχεις τοποθετήσει στα κατάλληλα σημεία του κειμένου. Μην ξεχνάς ότι οι λέξεις – κλειδιά είναι από τους βασικούς παράγοντες στην επαγγελματική κειμενογραφία που βοηθούν τη σελίδα σου να τοποθετηθεί στην πρώτη σελίδα της Google.

  Δομή επαγγελματικής κειμενογραφίας

  Ελκυστικό γίνεται το κείμενο, όταν έχει ξεκάθαρη δομή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περιέχει τίτλο, εισαγωγική παράγραφο, υπότιτλους, μικρές παραγράφους, τα απαραίτητα κενά μεταξύ των παραγράφων, εικόνες σχετικές με το θέμα, ευδιάκριτη γραμματοσειρά και φυσικά λευκό χώρο, για να μην «πνίγει» τον αναγνώστη. Επίσης, τα τεκμηριωμένα επιχειρήματα, η στρωτή ροή του λόγου και το ξεκάθαρο νόημα είναι βασικά στοιχεία για να θεωρηθεί η δομή και το περιεχόμενο ως χρήσιμη πηγή τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τις μηχανές αναζήτησης.

  Εικόνα

  Σε κανέναν δεν αρέσει να διαβάζει ένα μονότονο κείμενο. Εικόνες, βίντεο, infographics, φωτογραφίες προσδίδουν ενδιαφέρον και μοιράζονται πολύ εύκολα στα social media από τους αναγνώστες. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις στην περιγραφή της εικόνας Alt Text και φυσικά τη βασική λέξη-κλειδί. Το οπτικό περιεχόμενο θεωρείται νευραλγικό υλικό για την υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

  Internal Linking

  Με το internal linking αναφερόμαστε στη σύνδεση από ένα δικό μας άρθρο σε άλλο σημείο ή σελίδα του website μας. Κάθε internal link αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία του SEO. Γιατί; Βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν τη σύνδεση του σημαντικού και σχετικού περιεχομένου εντός του website μας, για κάθε θεματική. Επιπλέον δίνει κίνητρο στους επισκέπτες να παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κάνοντας περιήγηση στο περιεχόμενο του website.

  Call to action

  Το Call to Action είναι η παρότρυνση για μια συγκεκριμένη δράση. Φτάνοντας στο τέλος του άρθρου ζήτησε ευγενικά από τους αναγνώστες να οδηγηθούν στο επόμενο βήμα: την αγορά, την εγγραφή, ή το μοίρασμα της ανάρτησης. Ένα σύντομο, πειστικό, με έντονα χρώματα και στη σωστή θέση call to action δεν περνά απαρατήρητο και έχει πολλές πιθανότητες να πετύχει τον στόχο του.

  Βήματα επιτυχίας

  Εφάρμοσε τα συγκεκριμένα βήματα επιτυχίας για τον τίτλο, λέξεις – κλειδιά, δομή, εικόνα, internal linking, call to action και εξασφάλισε την αύξηση των πωλήσεών σου. Θέλεις να συζητήσουμε από κοντά ποια άλλα βήματα μπορούν να απογειώσουν την online επιχείρησή σου;

  Επικοινώνησε σήμερα μαζί μου!